Izvor: B92, 09.Mar.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasvetljena sudbina 206 nestalih

Beograd -- Od poslednjeg susreta Radnih grupa za nestale na Kosovu, rasvetljena je sudbina 206 nestalih osoba.

"Njihovi posmrtni ostaci predati su porodicama", rekao je na konferenciji za novinare u Prištini Fransoa Štam, šef operacija MKCK-a za jugoistočnu Evropu koji je predsedavao sastankom. Radne grupe Beograda i Prištine predočile su na skupu izveštaje o preduzetim merama na pronalaženju nestalih, ocenivši da je napredak koji se na tom polju ostvaruje i dalje isuviše >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << spor.

Prema tom spisku, 2.398 osoba se u ovom trenutku još vodi kao nestali, u poređenju sa 2.557 osoba koliko ih je bilo u oktobru 2005. i više od 3.000 lica koliko ih je bilo početkom 2005. godine, kada je Radna grupa počela intenzivnije da radi.

Radna grupa, koja nastoji da razjasni šta se dogodilo ljudima koji se i dalje vode kao nestali, sastaje se pod pokroviteljstvom specijalnog predstavnika generalnog sekretara Ujedinjenih nacija, Sorena Jesena-Petersena, a njome predsedava MKCK u svojstvu neutralnog posrednika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.