Izvor: B92, 24.Dec.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasprava o nacrtu zakona o udžbenicima

Javna rasprava o nacrtu zakona o udžbenicima počela sastankom ministra prosvete i predstavnika izdavača.

Ministar prosvete Slobodana Vuksanović razgovarao je sa predstavnicima privatnih izdavača i Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva. Na sastanku je dogovoreno da izdavači u narednih desetak dana prouče nacrt zakona i svoje sugestije početkom januara predoče ministru, nakon čega će početi konačno usaglašavanje tog teksta.

Glavni i odgovorni urednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Zavoda Petar Pjanović rekao je da očekuje iste uslove za izdavače, odnosno da zakon propiše obavezu i za privatne izdavače da udžbenike koje štampaju na srpskom rade i na jezicima manjina. Do sada je udžbenike na jezicima manjina, koji su nekomercijalna izdanja, štampao samo Zavod, a nedavno je dogovoreno da za udžbenike za treći razred to bude obaveza i za male izdavače.

Nacrt zakona o udžbenicima, prema ranijoj najavi ministra Vuksanovića, mogao bi da bude usvojen do početka iduće školske godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.