Izvor: B92, 06.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspirivanje mržnje na "buvljaku"

Pančevo -- SUP Pančevo uručio je poziv na saslušanje Grujici Šaponjiću, osumnjičenom da je izazivao nacionalnu, versku i rasnu mržnju.

Komunalni inspektor Grujica Šaponjić je, prema tvrdnjama većeg broja svedoka, u petak 3. avgusta, prilikom intervencije inspekcije na pančevačkoj "buvljoj pijaci", uzvikivao: "Ruši tezge, gazi Cigane". Prema saopštenju policije, komunalna inspekcija je tog dana suzbijala vanpijačnu prodaju uz pomoć bagera koji je rušio nelegalne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i improvizovane tezge.

"Šaponjić će biti saslušan radi kompletiranja krivične prijave koja će biti prosleđena opštinskom tužiocu u redovnom postupku za krivično delo izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti", izjavila je za Betu Tanja Dakić, portparol pančevačke policije.

Kada su tezge uklonjene, vozač bagera Uroš. M. iz Pančeva, seo je u svoj privatni automobil i krenuo kući, ali je u gužvi koja je nastala na pijaci udario desetogodišnju Romkinju C. K. rumunskog državljanstva, izjavila je Tanja Dakić.

Devojčica je zadobila lakše telesne povrede i puštena je kući posle ukazane lekarske pomoći u Opštoj bolnici Pančevo.

Neki mediji, nepreciznom interpretacijom saopštenja Romske partije izdatog u subotu, naveli su da je Šaponjić bio za volanom automobila.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.