Raseljavanje nehigijenskih naselja

Izvor: B92, 29.Apr.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raseljavanje nehigijenskih naselja

Grad će nastaviti da raseljava stanare nehigijenskih naselja i traže se lokacije sa na koje će Romi iz tih naselja biti raseljeni, izjavio je Dragan Đilas.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je objasnio da je prioritet uklanjanje naselja kod 25. maja, ispod Gazele i naselja Belvil na Novom Beogradu. Đilas je ponovio da će stanovnici naselja koji nisu registrovani u Beogradu morati da napuste prestonicu i vrate se tamo odakle su došli.

"Za one koji su iz Beograda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biće nađen privremeni smeštaj, ali će biti uslov da im deca idu u školu, da postanu deo grada. Mnogo dece sam upozanao koji ne znaju ni da se potišu. Nepismeni nemaju nikakavu šansu, ne u Beogradu nego nigde, pa će posle da prose i da ih iskorištavaju” objasnio je Đilas.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.