Ragbisti Srbije u borbi protiv nasilja nad ženama

Izvor: RTS, 24.Nov.2019, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ragbisti Srbije u borbi protiv nasilja nad ženama

Ragbisti Partizana i Crvene zvezde priključili su se akciji protiv nasilja nad ženama i na današnjoj utakmici finala Kupa Srbije na teren su izašli u majicama "Stop nasilju nad ženama", saopštio je kabinet potpredsednice Vlade Srbije.
Zorana Mihajlović je zahvalila ragbistima Crvene zvezde i Partizana što su, kako kaže,  >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prepoznali značaj akcije i priključili se borbi za lepše, nenasilno društvo.

"Nasilje nad ženama je ogroman društveni problem koji prevazilazi institucije i zakone. Ako znamo da je gotovo svaka druga žena u Srbiji doživela neki vid nasilja, bilo da je to psihičko, fizičko ili ekonomsko nasilje, ili seksualno zlostavljanje i uznemiravanje, ne možemo da govorimo o efikasnoj borbi protiv ovog problema ako se ne uključimo svi", rekla je Mihajlovićeva.
Iz tabora Zvezde i Partizana kažu da u sportu, baš kao i u svim ostalim sferama života, ne treba da postoji mesto za diskriminaciju ili bilo kakvu vrstu nasilja ali da, nažalost, živimo u vremenima kada se ova načela često krše, što dovodi do strašnih situaciju u kojima su najčešće žrtve žene.
"Ragbi je sport koji ceni vrednosti poput integriteta, solidarnosti i poštovanja prema svim učesnicima. Na ovaj način želeli bismo da zajednički ukažemo na rastući problem u našem okruženju i želeli bismo da zajedničkim naporima budemo jedan od činilaca koji će doprineti rešenju ovog problema. Zato danas šaljemo jasnu i glasnu poruku da na nasilje nad ženama ne smemo i nećemo zatvarati oči!" - navodi se u zajedničkoj izjavi dva kluba.

Koviljka Lončar, direktorka "Mocarta" izjavila je da 70 odsto zaposlenih u ovoj kompaniji čine žene, a da je 40 odsto njih u "top menadžmentu", te da je borba za rodnu ravnopravnost i bolji položaj žena proistekla iz dugogodišnjeg društveno odgovornog rada kompanije.
"Nasilje je problem sa kojim se svi društveni akteri moraju boriti. Saradnju sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost započeli smo nedavno, na košarkaškom derbiju i srećna sam što su nas i najbolji ragbisti Srbije podržali", rekla je Lončarova.
Beogradski ragbi klub Crvena zvezda i Ragbi klub Partizan, pružili su podršku zajedničkoj kampanji Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, na čijem je čelu potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, i kompaniji "Mocart". 
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ragbisti Partizana osvojili duplu krunu

Izvor: Beta, 24.Nov.2019

Ragbisti Partizana osvojili su danas Kup Srbije, pošto su u finalu u Starčevu kod Pančeva pobedili Crvenu zvezdu sa 35:10 (27:10).Crno-beli su tako osvojili duplu krunu, pošto su nedavno obezbedili i šampionsku titulu.Crno-beli i crveno-beli priključili su se akciji protiv nasilja nad ženama...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.