Izvor: RTS, 05.Sep.2020, 10:34

Radojičić pozvao Beograđane da daju krv

Gradonačelnik Beograda, prof. dr Zoran Radojičića apelovao je na građane da se uključe u akciju davanja krvi i pomognu da se obnove zalihe. Upozori je da su tokom leta, a naročito sada tokom epidemije, zalihe krvi sve manje i istakao da kao hirurg, zna koliko i mililitri te dragocene tečnosti znače pacijentima.
Zoran Radojičić objavio je na svom Instagram profilu apel Beograđanima da daju krv, jer su kako je istakao tokom leta i sada u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vreme epidemije zalihe krvi sve manje.

"Kao hirurg, znam koliko i mililitri te dragocene tečnosti znače pacijentima. Nađite vremena, budite solidarni, dajte krv", poručio je gradonačelnik.
Objasnio je da ima pacijenata koji ne mogu da sačekaju operaciju, odnosno transfuziju krvi koja im je hitno potrebna.
"Situacija s koronavirusom nam je pokazala koliko su odgovornost i zajedništvo značajni. U uslovima suočavanja sa rizicima koje epidemija nosi, dobročinstvo svih nas treba da bude u znaku dobrovoljnog davanja krvi. Podsećam da jedan davalac može da spasi i tri života","naglasio je Radojičić.
Dodao je da je u situaciji s koronavirusom davanje krvi i dalje bezbedan proces i da građani ne bi trebalo da odustaju od toga.
"Sada je još važnije nego inače da damo krv, a nije manje bezbedno. Dakle, razloga za strah nema, a razloga za zahvalnost onima koji doniraju krv je u uslovima pandemije je nebrojano mnogo", istakao je gradonačelnik.
Krv se može dati radnim danima od 7 do 19 sati i subotom od 8 do 15 sati u Institutu za transfuziju krvi, u Ulici Svetog Save, a u Urgentnom centru radnim danima od 10 do 15 sati.
Ekipe Instituta su svakog dana aktivne i na terenu. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gradonačelnik apelovao na Beograđane da daju krv

Izvor: Danas, 05.Sep.2020

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić apelovao je na građane da se uključe u akciju davanja krvi i pomognu da se obnove zalihe, prenosi Beoinfo.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.