Radojičić: Neki radovi ne mogu da čekaju

Izvor: RTS, 01.Avg.2019, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radojičić: Neki radovi ne mogu da čekaju

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je da je svestan da građani teže funkcionišu zbog brojnih radova na gradskim ulicama, ali i naglasio da postoje informacije da su ljudi zadovoljni načinom na koji su informisani o promenama u režimima saobraćaja.
Zoran Radojičić je gostujući u Beogradskoj hronici objasnio da se trenutno rade rekonstrukcije na mnogo lokacija jer je u pitanju infrastruktura >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koja je godinama bila zapostavljena.

"U dvomilionskom gradu uvek će biti nezadovoljnih, ali neki radovi ne mogu da čekaju", istakao je gradonačelnik.
Naglasio je da su transparentnost u radu i obaveštenost građana najvažnije stvari za adekvatno vođenje i funkcionisanje grada.
"Postoji procedura koje se Sekretarijat za javni prevoz pridržava, što znači da se informacije stavljaju na veb-sajt Sekretarijata, ali i na sajt Grada Beograda. Na autobuskim stajalištima koja sada nisu u funkciji, može se videti gde se nalaze alternativna stajališta", istakao je Radojičić.
Gradonačelnik je rekao da je važno da se posao odvija tokom leta, kada je u Beogradu najmanji broj ljudi.
"Prvog septembra nas očekuje početak nove školske godine, mesec dana kasnije kreću i studenti. Moramo se potruditi da u ovom periodu uradimo što više", rekao je Radojičić.
Nove rekonstrukcije 
Kada je u pitanju rekonstrukcija poteza od Vukovog spomenika do Kalemegdana, Radojičić je naglasio da je u pitanju niz veoma važnih bulevara i da je potrebno strpljenje dok traju radovi.
"Devetog avgusta počinje da se radi deo između Bulevara despota Stefana i Francuske, dok 1. septembra počinju tri rekonstrukcije - Starine Novaka, Takovske i Bulevara despota Stefana, a potom kreće treća faza", objasnio je Radojičić,
Naglasio je da je cilj da kompletna rekonstrukcija bude završena do Nove godine.
Gradonačelnik je najavio da će zgrada Hitne pomoći biti rekonstruisana u saradnji sa Evropskom investicionom bankom.
"Dobićemo donaciju od 10 miliona evra i obezbediti kredit od dodatnih pet miliona. Rekonstruišemo četiri objekta u pravcu bolje energetske efikasnosti, od kojih je jedan zgrada Hitne pomoći", oblasnio je gradonačelnik Beograda.
Radojičić je napomenuo da je i izgradnja bolnice „Tiršova 2" veoma važna kako bi deca koja se leče imala maksimalno dobre uslove tokom boravka u bolnici.
Nova saobraćajna signalizacija 
Govoreći o novoj saobraćajnoj singalizaciji koja će uskoro biti postavljena na više od 300 raskrsnica, Radojičić je istakao da je taj posao usko povezan sa rekonstrukcijom gradskih ulica.
"Tender je raspisan sredinom jula i mesec dana kasnije ponude će biti pregledane. Na 322 raskrsnice u gradu upravljanje saobraćajem pomoću svetlosne signalizacije biće rađeno na novi način", naglasio je Radojičić.
Cilj je da se ljudima uštedi vreme, ali i da se smanji emisija štetnih gasova, objasnio je gradonačelnik.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

REKONSTRUKCIJA VAŽNIH SAOBRAĆAJNICA Radojičić: Sve teče po planu, radimo timski i bićemo spremni za početak nove školske godine

Izvor: Blic, 01.Avg.2019

U Beogradu se trenutno rade rekonstrukcije na puno lokacija jer je u pitanju infrastruktura koja je godinama bila zapostavljena i datira iz sedamdesetih i osamdesetih godina, rekao je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić gostujući u Beogradskoj hronici na Radio-televiziji Srbije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.