Izvor: B92, 23.Nov.2009, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šabac: Blokada pruge

Šabac -- Više od 100 bivših radnika fabrike "Zorka mineralna đubriva" blokiralo je prugu koja vodi prema fabrici belih limova "Ju-Es stila" i slobodnoj zoni u Šapcu.

Radnici su nakon prošlonedeljnog upozorenja, kada su blokirali samo dva pružna pravca, danas zaustavili saobraćaj na sva četiri. Oni su na prugu istovarili kamenje i metalni otpad koji su našli u krugu fabrike, gde spavaju već dve nedelje. Radnici traže isplatu zaostalih zarada iz perioda pre privatizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << fabrike, u julu ove godine.

Fabriku je kupila novosadska Viktorija grup za oko 3,4 miliona evra, ali bez obaveze da isplati potraživanja bivših radnika.

Bivšim radnicima se duguje oko 580 miliona dinara, što je u proseku oko 13 zarada. Plate nisu redovno isplaćivane u periodu od 1998. godine do 2007. godine.

Pruga koju su blokirali bivši radnici prolazi i snabdeva nekoliko fabrika u Šapcu i vodi sve do luke u tom gradu.

Protestom bivših radnika onemogućen je i rad preduzeća "Zorka transport" koje je zaduženo za železnički saobraćaj na toj deonici i koje ima 60 radnika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Blokirana pruga do šabačkih fabrika

Izvor: S media, 23.Nov.2009

Više od 100 bivših radnika šabačke fabrike "Zorka mineralna djubriva" danas je blokiralo prugu koja vodi prema fabrici belih limova Ju-es-stila i slobodnoj zoni u Šapcu. ..Radnici su nakon prošlonedeljnog upozorenja, kada su blokirali samo dva pružna pravca, danas zaustavili saobraćaj na sva...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.