Radnici Trudbenik gradnje na radnim mestima

Izvor: Glas javnosti, 19.Feb.2010, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici "Trudbenik gradnje" na radnim mestima

BEOGRAD - Menadžment kompanije "Trudbenik gradnja" saopštio je da su "svi zaposleni u kompaniji na radnim mestima i ispunjavaju svoje redovne aktivnosti", ocenivši jučerašnji protest u Beogradu kao "grubu manipulaciju bivših radnika kompanije".

Uprava kompanije optužila je bivše radnike da "ucenama i pritiscima na građane Beograda i državne institucije pokušavaju da produže ostanak u samačkim hotelima, u koje su se bez osnova i prava uselili pre nekoliko godina i pri tome >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << godinama ne plaćaju struju, vodu i komunalije".

- Osnov za ovu tvrdnju su prvostepene presude u korist kompanije "Trudbenik gradnja", koje su do sada donete u ovom sporu - navodi se u saopštenju menadžmenta te kompanije.

Ocenjujući da je zahtev demonstranata da se raskine kupoprodajni ugovor "potpuno bez osnova" i "potpuna neistina", uprava kompanije je najavila da će protiv odgovornih podneti krivičnu prijavu.

Oko 120 radnika preduzeća "Trudbenik gradnja" blokiralo je juče deo Bulevara kralja Aleksandra u Beogradu ispred Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, tražeći raskidanje ugovora o prodaji tog preduzeća beogradskoj firmi "Montera".

Predsednik štrajkačkog odbora Milan Živković kazao je novinarima da radnici traže raskid kupoprodajnog ugovora na osnovu revizije koju je izvršila Agencija za privatizaciju.

Radnici "Trudbenik gradnje" protestuju od avgusta prošle godine tražeći raskid ugovora, ali i isplatu zarada i doprinosa, koji nisu isplaćeni od početka prošle godine do jula, isplatu bolovanja iz 2008. godine, kao i naknadu troškova - za dolazak i odlazak sa rada, službeni put u zemlji i i inostranstvu - iz prethodnog perioda.

Preduzeće za projektovanje i gradnju KMG "Trudbenik" iz Beograda prodato je u martu 2008. godine na nadmetanju u Agenciji za privatizaciju za 580 miliona dinara građevinskom preduzeću "Montera" iz Beograda.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.