Računovodstvu zabranjeno da obračuna plate

Izvor: Glas javnosti, Beta, 19.Feb.2011, 07:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Računovodstvu zabranjeno da obračuna plate

KURŠUMLIJA - Nekoliko odbornika i opštinsko rukovodstvo iz koalicije Demokratske stranke Srbije, Nove Srbije i Grupe građana, koji već 18 dana drže u blokadi lokalnu samoupravu u Kuršumliji, nisu dozvolili radnicima računovodstva da uđu u kancelariju da obračunaju plate za zaposlene u opštini.

Šef odeljenja za budžet i finansije Radmila Nikolić rekla je da su zaposleni u opštini Kuršumlija juče pokušali da pregovaraju sa štrajkačima da ih puste da odu na svoja radna >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << mesta i da je nekolicini dozvoljeno da posle 18 dana počnu da rade, dok je radnicima računovodstva zabranjen ulaz u opštinu.

- Radnici su se okupili ispred zgrade opštine, a štrajkači su sa prozora određivali ko može da uđe, a ko ne može. Blagajnik me je obavestio da su mu štrajkači kazali da ne može da obavlja ništa po nalogu predsednice opštine Vesne Jakovljević i da ne može da pusti plate zaposlenima - kazala je Nikolić.

Ona je navela da su istovremeno štrajkači pozivali zaposlene telefonom i pretili otkazima ukoliko pokušaju da obračunaju plate.

Nekoliko odbornika i opštinsko rukovodstvo koalicije DSS, NS i GG pre 18 dana su se zaključali u zgradu opštine Kuršumlija, jer ne žele da izvrše primopredaju vlasti. U međuvremenu, opštinsko rukovodstvo koalicije DS, G17 plus i SPS su iznajmili kancelarije u zgradi bivšeg komiteta i počeli sa radom.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.