RTS posetio novi američki ambasador

Izvor: RTS, 22.Nov.2019, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTS posetio novi američki ambasador

Novi američki ambasador u Srbiji Antoni Godfri posetio je Radio-televiziju Srbije. U razgovoru sa generalnim direktorom Draganom Bujoševićem i glavnim urednikom Informativnog programa Nenadom Lj. Stefanovićem interesovao se za rad javnog servisa, rezultate, finansijsku stabilnost i izazove sa kojima se naša kuća suočava u svakodnevnom radu.
Posle obilaska redakcije ambasador Godfri dao je intervju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u kojem je govorio o prioritetima tokom predstojećeg mandata i viđenju pitanja važnih za Srbiju i Sjedinjene Države.

Godfri kaže da je interes Amerike da Zapadni Balkan postane mesto stabilnosti i prosperiteta gde se poštuju demokratske vrednosti a zemlje međusobno poštuju granice i imaju dobre odnose.
"Što se nas tiče, a i za Srbiju, najbolji način da se to postigne jeste put ka Evropskoj uniji i zato je moj cilj da upotrebim svu svoju energiju i sva sredstva ambasade u Beogradu da pomognem Srbiji da postigne cilj koji je sama sebi postavila a to je članstvo u Evropskoj uniji", kaže Godfri.
Govoreći o Kosovu, američki ambasador kaže da će svako rešenje koje može da bude trajno biti rešenje do kojeg dođu obe strane same, sa kojim obe strane mogu da žive i koje vodi do regionalne stabilnosti.
"Bilo koje rešenje koje je nepošteno, neuravnoteženo ili nametnuto sa strane neće biti dugotrajno. Naš cilj je da ohrabrimo dijalog, ponudimo podstreke i ukažemo na to koliko bi ljudi koji žive u ovom regionu imalo koristi od toga da se nađe rešenje", kaže Godfri.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.