Izvor: B92, 13.Jul.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RFI i Beta pokreću radio-stanicu

Pariz -- Francuski radio Radio frans enternasional otvoriće u septembru u Beogradu radio stanicu u partnerstvu sa agencijom Beta.

"To partnerstvo je premijerno za RFI i krunisalo je deset godina napora da se dobije frekvencija u Srbiji. RFI je jedini medjunarodni radio prisutan u Beogradu", navodi se u saopštenju i dodaje da je agencija Beta dobila frekvenciju "u kontekstu jake konkurencije - 45 kandidata za 14 frekvencija".

Radio Beta plus će biti prvenstveno "ekonomski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i evropski radio", naveo je RFI i dodao da će od septembra emitovati svakog dana 12 sati programa na francuskom jeziku od 19 do 7 časova, a od oktobra i 12 sati programa na srpskom.

Emisije će raditi novinari agencije Beta, kao i redakcije RFI za slovenske jezike iz Pariza.

"Preliminarno istraživanje pokazuje da će oko 150.000 slušalaca biti zainteresovano za bilingvalni koncept, dok se 640.000 nada da će biti zadovoljno radijom Beta plus zbog nedostatka informacija na postojoćim radio stanicama", navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.