RATEL očekuje završetak digitalizacije do kraja 2014.

Izvor: BKTV News, 02.Jul.2014, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RATEL očekuje završetak digitalizacije do kraja 2014.

Direktor Republičke agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) Milan Janković izjavio je danas da u tom regulatornom telu očekuju da digitalizacija u Srbiji bude završena do kraja ove godine, iako je krajnji rok polovina 2015. godine.

Janković je na Odboru Skupštine Srbije za saobraćaj i telekomunikacije rekao da je to važno kako bi država frekvencije koje budu oslobođene prelaskom sa analognog na digralno emitovanje radiotelevizijskog signala, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << mogla da ponudi mobilnim operatorima za “korišćenje širokopojasnog pristupa”.
Prodajom tih frekvencija za uvođenje četvrte generacije mobilne telefonije, prema rečima Jankovića, “drzava bi sigurno obezbedila ne manje od 100 miliona evra javnih prihoda”.
 
Izvor: tanjug.rs

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Janković: Završetak digitalizacije do kraja godine

Izvor: Kurir, 02.Jul.2014

Na Odboru Skupštine za saobraćaj i telekomunikacije, on je rekao da je to važno kao bi država frekvencije koje budu oslobođene prelaskom sa analognog na digitalno emitovanje RTV signala mogla da ponudi mobilnim operatorima..BEOGRAD - Direktor Republičke agencije za elektronske komunikacije i poštanske...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.