Izvor: B92, 14.Mar.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putnici tužili "Montenegroerlajns"

Podgorica -- Četiri putnika iz aviona "Montenegroerlajnsa" koji je iskliznuo sa piste tužila su tu kompaniju.

Avion pomenute kompanije skliznuo je sa piste Aerodroma Podgorica 25. januara, a putnici su tužili i kompaniju i preduzeće Aerodromi Crne Gore. Rajko Folić, Milan Vuković, Božo Lazović i Komnene Čpajka zbog pretrpljenog straha traže nadoknadu štete od po 50.000 evra.

Njihov advokat Milorad Bojović u tužbi navodi da se radilo o udesu aviona i da su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njegovi klijenti pretpreli strah tokom leta zbog loših vremenskih uslova i zbog mogućnosti da poginu prilikom iskliznuća aviona sa piste. Advokat navodi da su njegovi klijenti pokušali da se dogovore o vansudskom poravnanju, ali da su arogantno odbijeni.

Direktor Aerodroma Crne Gore Milovan Đuričković rekao je da ne zna ništa o tužbama.

... i vansudsko poravnanje

U pravnoj službi "Montenegroerlajnsa" kažu da su dobili jedino zahtev šest putnika istog aviona, koji traže vansudsko poravnanje. Među tim putnicima nisu oni koji su podneli tužbu Osnovnom sudu.

Uzroci iskluznuća aviona još nisu poznati.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.