Izvor: B92, 03.Avg.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pucano na Ljubisu Buhu, ubijen Ivica Nikolic

Beograd -- U subotu u 4 sata ujutro dvojica maskirana napadaca pucala su iz automatskog oruzja na surcinskog biznismena Ljubusu Buhu zvanog Cume, a u pucnjavi je poginuo Ivica Nikolic, koji je pokusao da zastiti Buhu, javila je televizija "Studio B". Izvori bliski policiji rekli su agenciji Beta da se pucnjava dogodila u Zemun polju na zemljistu firme cije je vlasnik Ljubisa Buha. Napadaci su, prema tim izvorima, pucali na grupu ljudi, medju kojima se nalazio Buha. Nije poznato da li je Buha >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ranjen u pucnjavi. Beogradska policija je blokirala siru okolinu grada, a u potrazi za napadacima angazovani su i helikopteri.

Ime Ljubise Buhe Cumeta pominjano je prethodnih meseci u nekim beogradskim dnevnim i nedeljnim listovima u vezi sa poslovima asfaltiranja puteva u Srbiji. Prema tim medijima, njegova firma je te poslove dobijala zbog, navodnog, monopolskog polozaja i veza sa ljudima bliskim Vladi Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.