Prvi sajam posmatranja ptica u Srbiji

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 22.Maj.2010, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi sajam posmatranja ptica u Srbiji

SREMSKA MITROVICA - Ovog vikenda u rezervatu prirode "Zasavica" biće održan prvi sajam posmatranja ptica u Srbiji ''Birdwatch Serbia'', koji organizuju Asocijacija za razvoj turizma Vojvodine i Specijalni rezervat prirode "Zasavica".

Prema rečima organizatora, zadatak ovog sajma je promocija posmatranja ptica kako bi se ovaj hobi, ili interesovanje, približio široj javnosti, popularisao duži boravak u prirodi i svest o zaštiti prirodnih dobara. Posmatranje ptica je jedan od segmenata >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << turističke ponude koji je u mnogim zemljama razvijen i donosi značajne prihode. Ulaganja u infrastrukturu za ovu vrstu turizma nisu velika, a mnoga zaštićena prirodna dobra su već spremna za promociju.

Ovakvi sajmovi mogu, pre svega na domaćem, a zatim i na inostranom tržištu, da povećaju broj turista koji dolaze u zaštićena prirodna dobra i omoguće veći prihod. Program sajma je podeljen u dva dana, 22. i 23. maja, a pored posmatranja ptica obuhvatiće sajamske izložbe i predavanja.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.