Izvor: B92, 26.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi filmski festival za slepe

Beograd -- Udruženje slepih Homer 27. juna organizuje prvi svetski festival adaptiranih i sinhronizovanih filmova za osobe oštećenog vida.

Kako je navedeno u saopštenju, cilj organizacije Homer je da slepim osobama približi dela sedme umetnosti, a namera je da 100 umetnički najvrednijih stranih filmova bude adaptirano na taj način.

Kako je saopšteno iz te organizacije, prvog dana festivala biće prikazani filmovi američkog reditelja Romana Polanskog "Američka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lepota" i "Pijanista" i Džima Džarmuša "Noć na zemlji". Drugog dana na repertoaru će biti filmovi "Isusovo stradanje" i "Njuškalo", dok će filmovi "Gospođice iz Vilka" i "Rej Čarls" biti emitovani trećeg, završnog dana festivala.

Pokrovitelj festivala je Ministarstvo za kulturu, dok će festival u prostorijama Udruženja novinara Srbije otvoriti pomoćnica ministra za kulturu Ivana Dimić, navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.