Prve presude za nepropisno odlaganje otpada

Izvor: RTS, 02.Maj.2018, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prve presude za nepropisno odlaganje otpada

Okružni sud u Obrenovcu doneo je prve presude za ilegalno skladištenje otpada u Vukićevici. Dve osobe su osuđene na četiri godine zatvora i 600.000 dinara kazne, odnosno godinu i po dana zatvora i 150.000 dinara, rekao je ministar Goran Trivan.
Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan rekao je da prve presude za nepropisno odlaganje opasnog otpada u blizini Obrenovca pokazuju da je u Srbiji počelo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ozbiljno da se odgovara za zločin prema životnoj sredini.

Goran Trivan kaže za RTS da su prvom prvostepenom presudom dve osobe osumnjičene za nepropisno odlaganje opasnog otpada u blizini Obrenovca osuđene na četiri godine zatvora i 600.000 dinara kazne, odnosno godinu i po dana zatvora i 150.000 dinara.
"Prva prvostepena presuda je bila i to nije konačna presuda, postoje mogućnosti pravnih lekova, ali u ovom trenutku možemo samo da kažemo da je prvostepenom odlukom osoba koja je optužena za taj zločin prema životnoj sredini prvostepeno osuđena na četiri godine zatvora i 600.000 dinara kazne koju mora da plati, a druga osoba na godinu i po dana zatvora i 150.000 dinara ili 250.000 dinara da plati", navodi Trivan.
Dodaje da se ovakvom odlukom pokazalo da čitava akcija koja je pokrenuta nije bila uzaludna i da se za zločin prema životnoj sredini mora odgovarati.
"Dakle u Srbije je počelo ozbiljno da se odgovara za zločin prema životnoj sredini i tako ćemo i nastaviti", zaključio je ministar zaštite životne sredine.
Burad sa 25 tona raznog opasnog otpada pronađena su u decembru 2017. i februaru 2018. godine u ataru sela Vukićevica kod Obrenovca.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NA ROBIJU ZBOG OTPADA U OBRENOVCU Četiri i godinu i po dana zatvora i 750.000 dinara kazne

Izvor: Blic, 02.Maj.2018

Okružni sud u Obrenovcu doneo je prve presude za ilegalno skladištenje otpada u Vukićevici. Dve osobe su osuđene na četiri godine zatvora i 600.000 dinara kazne, odnosno godinu i po dana zatvora i 150.000 dinara, rekao je danas ministar zaštite životne sredine Goran Trivan.

Nastavak na Blic...

Trivan: Prve presude za nepropisno odlaganje opasnog otpada

Izvor: Večernje novosti, 02.Maj.2018

Okružni sud u Obrenovcu doneo je prve presude za ilegalno skladištenje otpada u Vukićevici. Dve osobe su osuđene na četiri godine zatvora i 600.000 dinara kazne, odnosno godinu i po dana zatvora i 150.000 dinara Okružni sud u Obrenovcu doneo je prve presude za ilegalno skladištenje...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.