Provera diplome Ivice Tončeva

Izvor: RTS, 11.Feb.2013, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Provera diplome Ivice Tončeva

Inspekcija utvrđuje validnost diplome savetnika premijera Ivice Tončeva, kaže Žarko Obradović.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Žarko Obradović rekao je da će prosvetna inspekcija utvrditi sve elemente u vezi sa napisima u medijima u kojima se navodi da je savetnik premijera Srbije Ivica Tončev falsifikovao diplomu na Prištinskom unverzitetu.

Prema njegovim rečima, u Srbiji je veoma mali broj prosvetnih inspektora u odnosu na broj obrazovnih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << institucija.

Obradović je naveo da u celom ministarstvu radi 425 ljudi.

"Mi imamo svoj plan rada, reagujemo na sve pritužbe građana pa ćemo nakon kontrole prosvetne inspekcije znati kakvi su rezultati, odnosno biće poznato da li je diploma falsifikat ili ne", rekao je Obradović u Čačku.

Kako pišu pojedini mediji, Ivica Tončev, savetnik za nacionalnu bezbednost premijera Ivice Dačića, na sumnjiv način je došao do diplome Građevinskog fakulteta u Prištini.

Blic je pre nekoliko dana pisao da je dobio kopiju tog dokumenta u čijem dnu je kao dekan potpisan profesor doktor Slobodan Barać, koji je za taj list negirao da je ikada bio zaposlen na tom fakultetu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.