Protestna šetnja u Novom Pazaru u znak podrške sugrađaninu

Izvor: RTS, 28.Sep.2019, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protestna šetnja u Novom Pazaru u znak podrške sugrađaninu

U Novom Pazaru održana je mirna protestna šetnja građana od centra grada do Policijske uprave, koji su na taj način izrazili nezadovoljstvo zbog, kako se navodi, torture koju je doživeo njihov sugrađanin Edin Hadžović.
Učesnici protestne šetnje su nosili parole sa natpisima "Pazar bez nasilja", "pravda za limara", "stop batinašima, "mi vas plaćamo, vi nas bijete"...

Hadžović je na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ulaznim vratima zgrade Policijske uprave u Novom Pazaru ostavio koru od banane što je sinonim za njegov slučaj.
Na protestnoj šetnji učestvovali su i predstavnici nevladinih organizacija kao i porodice ranije zabeleženih slučajeva.
Naime, kako nezvanično saznaje RTS, Edin Hadžović je 10. septembra ove godine bio u jednom ugostiteljskom objektu u Novom Pazaru gde je grupa tinejdžera proslavljala rođendan. Zbog prijave građana da je preglasna muzika policija je intervenisala.
Hadžović je navodno pokušavajući da zaštiti decu, ušao u konflikt sa policajcima.
Dan kasnije policija je izdala saopštenje u kome se navodi da je E. H. uhapšen zbog ometanja službenog lica u vršenju službene dužnosti i da mu je određeno zadržavanje do 48 sati.
Hadžović se oglasio putem društvenih mreža i tvrdio da mu je policija polomila nos i da su u bolnici lekari tokom hirurške intervencije na njegov račun zbijali šale da - da se okliznuo na koru od banane.
U Policijskoj upravi u Novom Pazaru danas niko nije odgovarao na pozive.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.