Protest studenata završen, dogovoreno da se razgovori nastave

Izvor: Blic, Tanjug, 19.Okt.2009, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest studenata završen, dogovoreno da se razgovori nastave

Grupa studenata beogradskog Univerziteta okončala je popodnevni jednočasovni protest ispred zgrade vlade, nakon što je sa predstavnicima ministarstva finansija i prosvete dogovoreno da se razgovori o uslovima upisa nastave.

Kako je Tanjugu izjavio Nikola Rašković, jedan od organizatora protesta, štrajkovali su studenti Fakulteta političkih nauka i Fakulteta organizacionih nauka, pridružujući se tako kolegama sa drugih fakuteta, koji traže da se sa osvojenih 48 bodova može >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << upisati naredna godina studija.

Prema njegovim rečima, jedan od zahteva je i bezuslovni upis za akademce koji studiraju po starom zakonu i, kako je rekao, taj uslov mogu da ispune uprave fakulteta.

Pedesetak studenata prostestovalo je od 13 do 14 časova ispred zgrade vlade, kada je deo Nemanjine ulice u pravcu ka glavnoj železničkoj stanici bio zatvoren.



Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.