Izvor: RTS, 28.Sep.2022, 10:45

Protest predstavnika komunalnih sistema ispred Skupštine grada Beograda

Uoči početka sednice Skupštine grada Beograda, jutros su se okupili predstavnici komunalnih sistema Beograda kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog, kako kažu, osnivanja dva nova preduzeća u Beogradu i nedostatka dijaloga sa predstavnicima sadašnje gradske vlasti.
Oni su se okupili ispred zgrade Skupštine, sviraju u pištaljke, drže zastave Srbije i platna sa obeležjima GSP-a Beograd i Saveza samostalnih sindikata Srbije, a sa manjeg kamiona postavljenog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u neposrednoj blizini ulaza u gradski parlament pušta se muzika.

Učesnici protesta kažu da su prekršene četiri odredbe Koletivnog ugovora za Grad Beograd.
U holu gradskog parlamenta u toku su konferencije za medije odbornika iz više odborničkih grupa koji kritikuju što će se na dnevnom redu gradskog parlamenta naći predlog rebalansa budžeta, ali i odluka o osnivanju dva nova preduzeća.
Reč je o preduzeću "Naplata prevozne usluge Beograda" koje se, kako su ranije najavili gradski čelnici, osniva u cilju efikasnije organizacije prodaje karata, naplate usluga prevoza i kontrole voznih isprava u javnom gradskom prevozu i preduzeće koje će se zvati "Beograd park", a koje će se baviti uređenjem parkova na teritoriji deset gradskih opština.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Održan protest ispred Skupštine grada, radnici protiv osnivanja novih preduzeća

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Sep.2022

Predstavnici svih reprezentativnih sindikata i zaposleni iz svih gradskih preduzeća protestovali su ispred Skupštine Beograda kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog odluke da se osnuju još dva nova preduzeća u glavnom gradu. Te teme na dnevnom redu su gradske skupštinske sednice koja se održava danas,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.