Pronađeno 430 antena za ilegalno prisluškivanje?

Izvor: BKTV News, 02.Nov.2012, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađeno 430 antena za ilegalno prisluškivanje?

Na 16 kontrolisanih objekata RHMZ slučajno je pronađeno više od 430 antenskih uređaja nepoznatih vlasnika i nejasnog porekla.
To je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) otkrio nehotice istražujući stanje u kome se nalaze radarski sistemi za odbranu od grada, piše “Politika”. Prema zakljčcima komisije, na većini objekata nisu pronađeni pisani tragovi o datumima montiranja, servisiranja i nameni većine pronađenih uređaja.
Radari RHMZ-a prešli su nedavno u nadležnost MUP-a Srbije. Načelnik Uprave za upravljanje rizikom Sektora za vanredne situacije Branko Jovanović, neposredno zadužen za 13 radarskih centara preuzetih od RHMZ, rekao je da ne zna ništa o spornim antenama i komunikacijskoj opremi.
“Kada smo preuzimali radare, na lice mesta izašle su komisije MUP-a i RHMZ i popisivali šta sve prelazi u našu nadležnost. Nikad me niko nije obavestio da postoje ilegalno postavljene antene ili komunikacijska oprema, niti je evidentirano u papirima. Ono što postoji kod nas su samo uređaji MUP-a, Vojske, BIA i telekomunikacionih kompanija”, rekao je Jovanović.
“Politika” navodi da iz BIA nije dobila odgovor na pitanje da li su obavešteni o ovom i da li je nešto urađeno.
Izvor: Tanjug
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Hidrometeorološki zavod Srbije otkrio 430 antena nejasnog porekla

Izvor: SEEbiz.eu, 02.Nov.2012

BEOGRAD - Ovlašćena komisija zaključila je, kako se navodi u analizi RHMZ, da na većini objekata nisu pronađeni pisani tragovi o datumima montiranja, servisiranja niti namene većine pronađenih uređaja.   

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.