Prohodni putevi, saobraćaj usporen i otežan

Izvor: RTS, 07.Jan.2016, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prohodni putevi, saobraćaj usporen i otežan

Snežne padavine, ledena kiša i magla nisu uticale na prohodnost drumskog, železničkog i avio saobraćaja u Srbiji.
Prema rečima Nenada Stanisavljevića iz Medija centra "Železnica Srbije", i pored snežnih padavina i niskih temperatura, železnički saobraćaj su u čitavoj Srbiji odvija nesmetano.

"Teškoća je bilo jedino na pruzi Svrljig–Knjaževac, gde su u prepodnevnim satima ledena >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kiša i nevreme naneli granje na kontaktnu mrežu i prugu, ali su dežurne ekipe Železnice brzo raščistile koloseke", rekao je Stanisavljević Tanjugu.
Naveo je i da u svim železničkim čvorovima dežuraju ekipe spremne da reaguju u slučaju potrebe zbog vremenskih nepogoda.
Kada je reč o drumskom saobraćaju, Tanjugu je u Javnom preduzeću "Putevi Srbije" rečeno da je zbog obilnih snežnih padavina drumski saobraćaj usporen i otežan na području Bačke, ali da nema neprohodnih puteva.
"Mašine su 24 sata na terenu na svim putevima i punktovima. Sneg pada i topi se bez zadržavanja i državni putevi prvog prioriteta su pod kontrolom. Zbog moguće pojave leda oko dvadesetak deonica posipa se solju i rizlom", rečeno je u tom preduzeću.
"Putevi Srbije" su ponovili apel na vozače da zbog snežnih padavina i najava ledene kiše voze opreznije, koriste zimsku opremu i brzinu prilagode uslovima saobraćaja.
Zbog magle na velikom delu deonica potrebno je obratiti posebnu pažnju zbog smanjene vidljivosti.
Granični prelazi su prohodni, kao i prilazi zimskim turističkim centrima.
I beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" neometano funkcioniše i neprekidno je otvoren za avio-saobraćaj bez obzira na zimske uslove, rečeno je Tanjugu u tom preduzeću.
"U periodu pojačanih padavina zimski štab je u punoj pripravnosti i deluje po potrebi kako bi omogućio bezbedno i sigurno obavljanje avio-saobraćaja. Zimski štab raspolaže najmodernijom vrhunskom opremom za čišćenje snega u ovom delu Evrope, a veličina voznog parka omogućuje da deluju brzo i istovremeno na svim potrebnim lokacijama", poručili su iz Aerodroma "Nikola Tesla".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.