Prognan zato što je homoseksualac

Izvor: B92, 15.Dec.2011, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prognan zato što je homoseksualac

Kuršumlija -- Nakon što je odlučio da javno prizna da je homoseksualac, roditelji i skoro sva rodbina ga se odrekla, a zatim je morao i da napusti rodno mesto, Kuršumliju.

Stefan Radović ima 19 godina, a nema prihode, siguran obrok ni mogućnost da se školuje.

Stefan Radović javno je rekao ono što niko u njegovoj sredini nije bio spreman da čuje. Opisao je svoje odrastanje i kako kaže, torturu kojoj je bio izložen od svoje 10. godine.

"U Kuršumliji kad >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prođem ulicom, bilo sa kim da sam, strašno je. Pederčino, treba te ubiti, majku ti pedersku... I dosad je sve moje bilo zatvoreno u sobi. Najbolje godine su mi prošle zatvorene u sobi", kaže Radović.

Stefan kaže da je zato i odlučio da javno kaže kroz šta je prošao i da je bio svestan posledica. Ipak, nije očekivao da će ga i porodica odbaciti, a otac istog dana izbaciti iz kuće.

"Ne kajem se što sam to priznao. Ne kajem se što sam rekao, jer očigledno sve se sme reći sem istine. Ja barem više ne živim u bilo kakvoj laži, ali nisam ovakvu reakciju očekivao. Očekivao sam da će biti ljut par dana, neće pričati, ali da me izbaci iz kuće, da ga uopšte ne zanima gde sam, šta sam, kako sam, to nisam očekivao", kaže Radović.

Stefan je trenutno u selu pored Niša. Prihvatila ga je porodica njegove drugarice, ali oni još ne znaju razlog zbog koga je izbačen iz kuće.

"Sestra, koja je prva godina, mi se javi, zove me. Od nje imam podršku. Drugi ne. Tetka iz Novog Sada me zvala, svašta mi rekla, da im se ne obraćam, da sam sa njima završio", kaže on.

Stefan kaže da ga ni majka nije zvala da ga pita kako je i da li se snašao. Stefan se, kaže, ne boji posledica, ni šta će biti kada i sredina u kojoj je sada sazna da je homoseksualac. Priznaje, ipak, da se boji da ga svi ne napuste i da sa 19 godina ne ostane na ulici.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prognan zato što je homoseksualac

Izvor: JuznaSrbija.info, 15.Dec.2011

Nakon što je odlučio da javno prizna da je homoseksualac, roditelji i skoro sva rodbina ga se odrekla, a zatim je morao i da napusti rodno mesto, Kuršumliju. Stefan Radović ima 19 godina, a nema prihode, siguran obrok ni mogućnost da se školuje.

Nastavak na JuznaSrbija.info...

"Zaštititi gej mladića"

Izvor: B92, 16.Dec.2011, 18:15

Kuršumlija -- Nakon vesti da je 19-godišnji mladić iz Kuršumlije izbačen iz kuće kada je saopštio da je homoseksualac, reagovao Odbor za ljudska prava u Nišu...Kada neko zbog seksualnog opredeljenja mora da napusti ne samo kuću, već i mesto u kome je živeo, institucionalno rešenje ne postoji...Podsetimo,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.