Produžen rok za popis stanovništva do 20. oktobra

Izvor: Studio B, 18.Okt.2011, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produžen rok za popis stanovništva do 20. oktobra

Popis stanovništva koji je trebalo da bude danas završen biće produžen u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu do četvrtka, 20. oktobra, saopšteno je iz Republičkog zavoda za statistiku.

Za ostale opštine i gradove na teritoriji Srbije, u zavisnosti od situacije, odluku o produžetku popisa doneće opštinske popisne komisije.

Iz Zavoda apeluju na građane koji nisu popisani u redovnom roku od 1. do 15. oktobra, ali ni tokom tri dodatna dana 16, 17. i 18 oktobra, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << da se jave popisnoj komisiji u svojoj opštini.

Direktor Republičkog zavoda za statistiku Dragan Vukmirović rekao je juče da je popisano 7,4 miliona stanovnika u Srbiji, što je "veoma je blizu" procenama Zavoda za statistiku, s tim što je, zbog poziva na bojkot, u Preševu popisano tek nekoliko procenata, dok je u Raškoj oblasti popis odbilo manje od 10 odsto građana.

Vukmirović je ocenio da je popis uspešno obavljen i dodao da je broj evidentiranih građana manji za 200.000 do 300.000 u odnosu na popis iz 2002. godine.

Prvi rezultati popisa biće objavljeni 15. novembra.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.