Priznanje za Viši sud u Beogradu – rešava najviše predmeta

Izvor: RTS, 16.Okt.2018, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priznanje za Viši sud u Beogradu – rešava najviše predmeta

Vrhovni kasacioni sud je Višem sudu u Beogradu dodelio prvu nagradu za povećanje broja ukupno rešenih predmeta u sudu u odnosu na isti period prethodne godine.
Nagradu je primio predsednik Višeg suda u Beogradu, sudija Aleksandar Stepanović.

"Vrhovni kasacioni sud je prepoznao rezultate rada kolektiva Višeg suda u Beogradu, sudija, zaposlenih, njihovu posvećenost, marljivost i pristup radu", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << naveo je Stepanović, ukazujući da taj sud ima naveći priliv predmeta u celoj Republici Srbiji, sa mesečnim prilivom od preko 7. 000 novih predmeta.
Dodao je i da s obzirom na to da je Viši sud u Beogradu nedavno odlukom Visokog saveta sudstva dobio 16 novih sudija, očekuju se još bolji rezultati rada u narednom periodu, što će, kako kaže, naročito biti vidljivo u građanskom odeljenju suda, koje je vanredno opterećeno u odnosu na druge sudove u Republici Srbiji.
U izjavi za novinsku agenciju Tanjug, Stepanović je istakao da je u periodu koji je vrednovan, od januara do juna 2017. godine, Viši sud u Beogradu rešio više od 21.000 predmeta, a u komparativnoj analizi Vrhovnog kasacinog suda za period od januara do juna 2018. rešio je nešto više od 29.000 predmeta.
Vrhovni kasacioni sud, dodelio je nagrade sudovima za postignute rezultate i napredak u tekućoj u odnosu na prethodnu godinu na Godišnjem savetovanju sudija Republike Srbije u Vrnjačkoj Banji.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.