Priznanja za doprinos inženjerskoj struci

Izvor: RTS, 09.Feb.2019, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priznanja za doprinos inženjerskoj struci

Povodom 150 godina postojanja Savez inženjera i tehničara dodelio je priznanja institucijama i pojedincima koji su najviše doprineli inženjerskoj struci.
Mnoge inženjerske asocijacije i komore očekuju primenu Zakona o planiranju i izgradnji ali i inžinjerskim komorama koji bi objedinio stručnjake i njihova znanja doveo u funkciju razvoja društva.

Igor Marić, predsednik Saveza inženjera >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i tehničara Srbije rekao je da taj Savez ima 42 članice - to su regionalne, gradske ili strukovne organizacije.
"Neke su multidisciplinarne, ali i one imaju svoje podružnice tako da imamo oko 70 članica", istakao je Marić.
"Ja zagovaram politiku saradnje i objedinjavanja svih inženjerskih asocijacija kojih ima mnogo, udruženja inženjera, preko inženjerske komore, sve do krovne organizacije Saveza inženjera i tehničara Srbije, sve do SANu - da se sva ta udruženja povežu i sarađuju i da budemo korisniji društvu", kaže Rajko Unčanin iz Inženjerske komore Srbije.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.