Pripreme za Vek pobednika na poligonu u Borovcu

Izvor: RTS, 08.Nov.2018, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripreme za "Vek pobednika" na poligonu u Borovcu

Jenda od lokacija gde će se održati vežba "Vek pobednika", povodom stogodišnjice od završetka Prvog svetskog rata, je i poligon u Borovcu kod Bujanovca. Vojnike na poligonu obišao je komandant kopnene vojske general putpukovnik Milosav Simović.
Inžinjerci su pretraživali put, uklanjali protivtenkovske mine, na terenu su bili i izviđači, vezisti. Koristilo se i protivoklopno lansirno oružje. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Cilj te protivterorističke operacije bila je deblokada objekta.
"Snage za reagovanje Četvrte brigade u potpunosti su obučene i osposobljene za izvršavanje namenskih zadataka u zoni svoje odgovornosti", kaže komandant Četvrte brigade general Slobodan Stopa.
Na poligonu u Borovcu učestvovalo je 900 pripadnika Četvrte brigade, Centra za obuku jedinica za multunacionalne operacije i četa trećeg bataljona vojne policije, sa više od 120 borbenih specijalnih motornih vozila.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.