Prijava dece u vrtiće preko portala e-uprava  u 17 gradova

Izvor: RTS, 10.Apr.2019, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijava dece u vrtiće preko portala "e-uprava" u 17 gradova

Ove godine prijava deteta u predškolsku ustanovu putem nacionalnog portala "e-uprava" je omogućena u 17 gradova i opština Srbije, saopštila je Kanelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu. 
Ranijih godina je ova usluga bila dostupna u Beogradu, Šapcu, Sremskoj Mitrovici i Novom Sadu, a od ove godine roditelji imaju mogućnost da na lak način, bez odlaska na šalter, zahvaljujući >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << potpuno elektronskoj usluzi "e-vrtić" obave elektronsku prijavu deteta i u još 13 gradova i opština u Srbiji.
Elektronsko podnošenje prijave se vrši jednostavnim popunjavanjem onlajn obrasca na portalu "e-uprava", a prilaganje izvoda iz matične knjige rođenih i uverenja o zaposlenju nije potrebno, jer se podaci pribavljaju automatski.
Usluga "e-vrtić" na portalu "e-uprava" omogućena je još od maja 2016. godine, kada ju je Grad Beograd omogućio svojim građanima. Do danas je  onlajn podneto ukupno oko 35.500 prijava. Ova usluga je jedna od prvih elektronskih usluga koja je "pobedila" papirnu, jer je znatno veći broj roditelja koristio tu uslugu umesto klasične.
Tokom aprila meseca lakši, brži, potpuno elektronski i besplatan način prijave deteta putem usluge "e-vrtić" biće dostupan za građane Inđije, Smedereva, Beograda, Kragujevca, Beočina, Novog Sada, Kikinde i Svilajnca, a tokom maja i za građane Zrenjanina, Jagodine, Iriga, Sremske Mitrovice, Sombora, Šapca, Vršca, Kruševca, Žablja i Sokobanje.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

UPIS DETETA U VRTIĆ IZ FOTELJE Roditelji za prva dva dana poslali 2.000 PRIJAVA

Izvor: Blic, 10.Apr.2019

"Mogućnost elektronskog konkurisanja za mesto u vrtiću putem opcije "e-vrtić" značajno je olakšala ovaj proces roditeljima, te je tokom prva dva dana ovogodišnjeg konkursa dospelo oko 2.000 prijava, dok je u prethodne četiri godine na ovaj način u Beogradu prijavljeno oko 9.000 mališana."

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.