Prestale okolnosti za vanredno stanje u Crnoj Gori

Izvor: Blic, 24.Feb.2012, 00:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prestale okolnosti za vanredno stanje u Crnoj Gori

Vanredno stanje u Crnoj Gori, koje je uvedeno zbog snežnog nevremena 11. februara, može da bude ukinuto, jer je danas ocenjeno da se sve vitalne funkcije sistema odvijaju na način koji je uobičajen za ovo doba godine.

Na sednici Koordinacionog tima za upravljanje vanrednim prilikama, kako je saopšteno, ocenjeno je da je u zemlji povoljna meteorološka i hidrološka situacija i da više nema potrebe za vanrednim merama.

Stoga je, kako je saopšteno, državnom Savetu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za odbranu i bezbednost predloženo da ukine vanredno stanje.

Koordinacioni tim je pozvao državne organe, institucije i organe lokalnih samouprava da nastave aktivnosti, u cilju potpune normalizacije stanja, izazvanog nevremenom, na teritoriji Crne Gore.

Ocenjeno je da treba nastaviti sa štednjom električne energije. Ministarstvo unutrašnjih poslova je zaduženo da pripremi izveštaj o upravljanju vanrednom situacijom, koji treba dostaviti Skupštini Crne Gore.

Povezane vesti: Dačić: Situacija sa ledom na Savi i Dunavu pod kontrolom U Leskovcu proglašena opasnost od poplava Od 20 sati zatvoreno više puteva u Crnoj Gori Crveni krst Srbije uputio pomoć ugroženima od snega Ukinuta vanredna situacija u Srbiji, osim za 23 opštine

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.