Preokret u slučaju, devojčica se vraća porodici Savić

Izvor: RTS, 19.Jun.2020, 10:10

Preokret u slučaju, devojčica se vraća porodici Savić

Tročlana komisija Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja posle nedelju dana donela je odluku da se devojčica vrati porodici Savić kojima je dete oduzeto nakon što su otkriveni propusti u procesu usvajanja.
Odluka da se devojčica vrati porodici Savić saopštena je na konferenciji za novinare u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Mesec >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dana pošto su postali njeni zakoniti roditelji, usvojena devojčica je Savićima oduzeta i vraćena u hraniteljsku porodicu. Utvrđeni su propusti u postupku usvajanja, jer je starosna razlika između deteta i usvojitelja veća od 45 godina.
Ministar za rad Zoran Đorđević ranije je naložio nadležnom Pokrajinskom sekretarijatu da hitno donese odluku o smeni direktora Centra za socijalni rad u Subotici, zbog propusta u slučaju usvojenja trogodišnje devojčice.
Nakon uočenih nepravilnosti, formirana je tročlana komisija sa ciljem da se pregleda celokupna dokumentacija i uoče svi propusti koji su se dogodili od strane Centra za socijalni rad Subotica. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U zagrljaju posle deset dana razdvojenosti

Izvor: RTS, 19.Jun.2020

Posle deset dana razdvojenosti, trogodišnja devojčica vraća se porodici Savić. Da im se odobri usvajanje odlučila je tročlana komisija Ministarstva za rad i socijalna pitanja. Dete im je prethodno oduzeto pošto su otkriveni propusti u procesu usvajanja. Danas je, posle konferencije u Palati...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.