Izvor: Blic, 13.Apr.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prenos operacije uživo na internetu u Srbiji

Prvi direktan prenos operacije iz niške kardiologije biće emitovan na veb sajtu iz oblasti medicine www.stetoskop.info sledeće sedmice u okviru Četvrtog beogradskog samita interventne kardiohirurgije, rekao je danas Tanjugu jedan od dvojice kreatora tog sajta Bojan Jovanović.

"Biće to prvi prenos uživo na internetu u Srbiji operacije koju će izvesti stručnjaci Kirkof klinike, zajedno sa stručnjacima iz Niša i Beograda", naveo je Jovanović.

Prenos >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << će biti realizovan u subotu, 19.aprila, napomenuo je Jovanović i dodao da je sajt sada redizajniran i da nudi i druge video sadržaje iz oblasti medicine.

Sajt je postavljen u februaru prošle godine i beleži oko 5.000 poseta dnevno, kazao je Jovanović.

Dvojica mladih lekara iz Niša, Jovanović i Dragan Zlatanović uredili su veb sajt iz oblasti medicine i zdravog života, a prošle godine žiri WSA ( World Summit Award), agencije pod pokroviteljstvom Ujedinjenih nacija, u Veneciji, dodelio im je nagradu za najbolje uređeni sajt u Srbiji.

Dvojica lekara reprezentovali su Srbiju na toj smotri u konkurenciji internet sadržaja iz 168 zemalja, biranih od istog žirija.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.