Preminuo novinar i publicista Boro Krivokapić

Izvor: RTS, 12.Nov.2018, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo novinar i publicista Boro Krivokapić

Novinar i publicista Boro Krivokapić preminuo je sinoć u Beogradu u 69. godini života. Kolumnista "Pobjede" i dugogodišnji novinar "NIN"-a ostaće upamćen i po knjigama "Pitao sam Krležu" i "Treba li spaliti Kiša".
Novinarsku karijeru počeo je kao student Pravnog fakulteta a u vreme studentskih demonstracija 1968. godine bio je član redakcije beogradskog "Student"-a.
Pažnju šire jugoslovenske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << javnosti je privukao 1982. godine kada je objavio razgovore sa književnikom Miroslavom Krležom. Te godine je proglašen novinarom godine u SFR Jugoslaviji u izboru zagrebačkog magazina "Start".
Bio je kolumnista podgoričke "Pobjede" a petnaest godina je pisao i za beogradski "NIN".
Bio je autor emisije "Teleskopija" na Televiziji Beograd a napisao je i više knjiga uključujući "Treba li spaliti Kiša", "Pitao sam Krležu" i "Umorna levica".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.