Izvor: RTS, 25.Sep.2021, 16:31

Preminuo novinar Miloš Vasić

Novinar Miloš Vasić, jedan od osnivača nedeljnika Vreme, preminuo je danas u Beogradu u 75. godini, posle duge i teške bolesti.
Miloš Vasić rođen je u Beogradu 4. januara 1947. godine. Novinarstvom je počeo da se bavi 1969. godine.

Proveo je 15 godina u nedeljniku NIN, koji je napustio zbog pritisaka režima Slobodana Miloševića, navodi Vreme.
Na predlog Srđe Popovića, 1990. prihvata ideju da učestvuje u pokretanju novog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nedeljnika Vreme.
Tokom tri decenije u Vremenu, Vasić je pokrivao apsolutno sve važne teme, od demonstracija 9. marta 1991, preko rata u Hrvatskoj, Bosni, na Kosovu...
Njegovi tekstovi nakon atentata na premijera Srbije Zorana Đinđića i tokom operacije "Sablja", koja je potom usledila, postavili su standarde onoga što danas u Srbiji smatramo istraživačkim novinarstvom.
Vasić je tekstove iz tog perioda uzeo kao osnovu za knjigu "Atentat na Zorana", a donela mu je gotovo sve bitne novinarske nagrade u Srbiji.
Autor je i više knjiga o oružju, romana "Ptica panike", kao i zbirke kolumni "Moj muški život".
Kao novinar, bio je oštar, precizan, sa prepoznatljivim stilom. Kao kolega, bio je sve suprotno od toga: blag poput roditelja, mudar savetnik i nežan kritičar, onaj od kog su svi mlađi članovi redakcije učili, svesni da nikada neće biti ni blizu kao Miša.
Iza Miloša Vasića ostalo je petoro dece i mnogobrojni unuci.
Vreme komemoracije i sahrane Miloša Vasića biće naknadno saopšteni.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo novinar Miloš Vasić

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Sep.2021

Novinar i jedan od osnivača nedeljnika "Vreme" Miloš Vasić, posle duge i teške bolesti, preminuo je 25. septembra u Beogradu. Novinarstvom je počeo da se bavi 1969. godine. Pre dolaska u "Vreme", proveo je 15 godina u nedeljniku NIN, koji je napustio zbog pritisaka režima Slobodana Miloševića....

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.