Preminuo Miroslav Prokopijević

Izvor: RTS, 21.Jan.2019, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Miroslav Prokopijević

Profesor ekonomije, saradnik Instituta za evropske studije, direktor Centra za slobodno tržište i ekononmski analitičar Miroslav Prokopijević iznenada je preminuo u 66. godini.
Rođen je 1. novembra 1953. u Lučanima, gde je završio osnovnu školu, matirirao je čačanskoj gimnaziji, a diplomu Prirodnomatematičkom fakultetu u Beogradu stekao je 1976. godine, a 1978. diplomirao je i na Filozofskom fakultetu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Magistratirao je i na Prirodno-matematičkom fakultetu u Beogradu i na FPN-u u Zagrebu, gde je 1981. i doktorirao.
U saopštenju LIBEK-a, čiji je Prokopijević bio saradnik, navodi se da je u svojoj dugogodišnjoj akademskoj i istraživačkoj karijeri ostavio veliki broj knjiga, naučnih radova, publikacija i eseja u kojima se najčešće bavio temama iz oblasti tržišne privrede, Evropske unije, kao i tranzicionih reformi u Srbiji.
Osim predavanja na Evropskom univerzitetu kao i na univerzitetu Donja Gorica, predavao je kao gostujući predavač na univerzitetima u Lajpcigu, Duizburgu, Torinu kao i na univerzitetu Džordž Mejson u Sjedinjenim Američkim Državama.
Miroslav Prokopijević bio je čest sagovornik i ekonomski analitičar domaćih i regionalnih medija, a ostaće upamćen kao veliki borac za slobodu pojedinca, odgovornu državu i dosledno sprovođenje vladavine prava.
U svojim javnim nastupima, na prepoznatljiv način, oštro je kritikovao ekonomske i političke zablude sa kojima naše društvo i dalje živi, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.