Izvor: Blic, 27.Apr.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer najavio bolje zdravstvo

Premijer najavio bolje zdravstvo

BEOGRAD (Beta) - Premijer Srbije Zoran Đinđić poklonio je juče Institutu za ginekologiju i akušerstvo KCS-a aparat za kardiotokografiju i tom prilikom najavio sređivanje stanja u zdravstvu tokom leta.

Đinđić je rekao da je za nedavno predavanje u Frankfurtu, pred forumom 'Hesenski krug', umesto honorara od 20.000 maraka tražio jedan aparat, ali su ljubaznošću domaćina nabavljena tri. Preostala dva aparata u Beograd >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bi trebalo da stignu u sredu.

Premijer je, nakon posete Odeljenju za humanu reprodukciju tog Instituta, rekao da će Vlada posvetiti veliku pažnju zdravstvu i da ta delatnost može očekivati 'mnogo bolje stanje'.

Na kraju godine biće podnet izveštaj šta je u zdravstvu zatečeno, šta je Vlada uradila i šta preostaje da se uradi, najavio je Đinđić.U informaciji pres službe Vlade Srbije, koja je podeljena novinarima, navodi se da 'Master plan' za revitalizaciju zdravstva treba da poboljša kvalitet i pristupačnost zdravstvenih usluga.

U svim zdravstvenim ustanovama u Srbiji uradiće se analiza kapaciteta i načina organizacije, proceniti efikasnost poslovanja i potrebe građana za uslugama koje te ustanove pružaju. Plan predviđa i selektivnu decentralizaciju, kojom će se izaći u susret potrebama manjih teritorijalnih celina.

Aparat koji je Đinđić poklonio Institutu koristi se inače za praćenje rizičnih trudnoća. To je prvi takav aparat u posedu Odeljenja za humanu reprodukciju.

Premijer je u obraćanju novinarima takođe najavio da će Tomica Milosavljević do juna biti izabran za ministra zdravlja.

Upitan za komentar povodom nesporazuma oko prikupljanja sredstava za Dečju kliniku u Tiršovoj, Đinđić je naveo da ima razumevanja za obe strane u sporu, ali da su najvažniji rezultati akcije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.