Predložite kako da se smanje administrativne prepreke u IT industriji!

Izvor: NovaEnergija.net, 13.Feb.2017, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predložite kako da se smanje administrativne prepreke u IT industriji!

AdminHack je portal putem kog će domaći IT preduzetnici lakše predlagati i učestvovati u izmenama administrativnih procedura u poslovanju.
Zamišljen je kao pilot projekat koji će pomoći Republičkom sekretarijatu za javne politike da razume prepreke sa kojima se susreće tehnološka zajednica u Srbiji.
AdminHack je digitalni alat koji omogućava korisnicima da pošalju svoje predloge za smanjivanje administrativnih prepreka za domaću tehnološku industriju >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << . Predlozi se mogu dalje diskutovati i podržati, a biće prosleđeni nadležnim organima državne uprave.
U pilot fazi predlozi se moraju odnositi samo na smanjenje administrativnih prepreka i unapređenje poslovnog okruženje za razvoj tehnološke privrede.
Neki od primera dosadašnjih predloga su:
Obaveštenje o deviznom prilivu — koje služi samo u svrhe statistike Narodne banke i predstavlja nepotreban teret preduzetnicima
Dokaz o uplati u obliku elektronskog izvoda — ukoliko je uplata izvršena putem e-bankinga i izvod odštampan, državni organ ne prihvata takav izvod ukoliko niste otišli do banke da dobijete pečat
Svi predlozi su praćeni od strane Republičkog sekretarijata za javne politike, kao nadležnog organa javne uprave zaduženog za regulatornu reformu i unapređenje procesa upravljanja javnim politikama. Sekretarijat će odlučivati o tome koji predlozi treba da budu prosleđeni nadležnim institucijama, u skladu sa okvirima pilot projekta.
Izvor: startit.rs
Foto: pixabay

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.