Požar na Tari zahvatio 15 hektara šume

Izvor: Glas javnosti, 12.Jul.2012, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar na Tari zahvatio 15 hektara šume

BEOGRAD - U toku je gašenje požara na Tari koji je zahvatio oko 15 hektara četinarske šume, izjavio je jutros Tanjugu načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić.

Marić je izrazio očekivanje da će u toku dana ovaj požar, u kojem nije bilo povređenih, biti stavljen pod kontrolu.

Požar koji je izbio na tri lokacije na Tari zbog jakog vetra i nepristupačnog terena nije mogao biti lokalizovan tokom jučerašnjeg dana, rekao je Marić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
Na licu mesta je 27 vatrogasaca sa devet vozila i šumari iz Javnog preduzeća "Srbijašume", istakao je Marić. Marić je rekao da u blizini požara nema naseljenih domaćinstava, niti ugroženih ljudi.

Angažovani su vatrogasci iz Užica i Bajine Bašte i šumari iz "Srbijašuma" i pokušavalo se juče tokom popodneva da se probiju šumski putevi do mesta požara, objasnio je Marić.Marić je istakao da je u celoj Srbiji, inače, tokom jučerašnjeg dana zabeležen povećan broj požara.

Na teško prisupačnoj lokaciji Brezovački potok na Tari vatrogasno spacilačke jedinice su sinoć bile agažovane na gašenju požara, na čije izbijanje je nadležne upozorio reditelj Emir Kusturica.

Do izbijanja vatre došlo je posle nevremena sa grmljavinom i pretpostavlja se da je požar izazvan udarom groma.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vatrogasci u Srbiji gase dva požara

Izvor: Vesti-online.com, 12.Jul.2012

Požar koji je zahvatio oko 10 hektara šume na Tari nije se proširio i trebalo bi danas da bude ugašen, izjavio je načelnik sektora za vanredne situacije Predrag Marić...Marić je agenciji Beta rekao da vatrogasci gase i manji požar kojije zahvatio oko pet hektara šume u ponožju Divčibara..."Oba...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.