Požar na Goču, gori oko 40 hektara šume

Izvor: Blic, 12.Avg.2017, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar na Goču, gori oko 40 hektara šume

Požar koji je danss izbio u okolini sela Šošanica na padinama planine Goč, zahvatio je oko 40 hektara borove šume i niskog rastinja.

Prema rečima Radoice Kočovića, načelnika Odeljenja za vanredne situacije Raškog okruga, u gašenju požara učestvuje dvadesetak vatrogasaca, kao i četrdesetak meštana i radnika „Srbijašuma“ sa ukupno desetak vozila.

- Najvažnije je da nijedno seosko domaćinstvo nije ugroženo. Ulažemo velike napore da sprečimo širenje vatre koja još nije zahvatila krunice i da požar stavimo pod kontrolu, ali nam u gašenju posao dodatno otežava jak vetar promenljivog pravca – izjavio je Kočović.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POŽAR NA GOČU: Gori šuma i rastinje

Izvor: Večernje novosti, 12.Avg.2017

Požar koji je izbio u ataru zabačenog sela Šošanica na padinama planine Goč u kraljevačkom kraju zahvatio je oko 40 hektara borove šume i niskog rastinja KRALjEVO – Požar koji je juče ujutro izbio u ataru zabačenog sela Šošanica na padinama planine Goč u kraljevačkom...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.