Povorka ponosa kreće sa Platoa

Izvor: B92, 02.Sep.2009, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povorka ponosa kreće sa Platoa

Beograd -- Skup Povorka ponosa počeće 20. septembra 2009. godine u 11 časova, na Platou ispred Filozofskog fakulteta, saopštavaju organizatori.

"To je mesto sa kojeg su proteklih decenija kretale najhrabrije pobune, a 2009. godine baklju borbe za slobodu i građansku ravnopravnost je preuzela LGBT zajednica", kaže se u saopštenju dostavljenom B92. Skup će se sastojati iz tri dela: političkog skupa, povorke i kulturno-umetničkog programa. Bezbednosni aspekti dogovaraju se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa samim vrhom policije Srbije.

Tokom prvog dela skupa govornici će predstaviti okupljenima i javnosti vrednosnu platformu borbe za zaštitu prava lezbijki, homoseksualaca, biseksualnih i transrodnih osoba u Srbiji. Predviđeno je da se obrate LGBT aktivisti iz Srbije i regiona, predstavnici institucija, kao i javne ličnosti.

Drugi deo skupa, saopštavaju organizatori, održaće se u pokretu. "Tačna maršruta Povorke će biti naknadno saopštena, a svi aspekti bezbednosti se planiraju u bliskoj saradnji sa vrhom republičkog i gradskog MUP-a. Beograd je grad svih njegovih građana, Beograd je svet! Koračanjem našim gradom ponovo će se poslati poruka da je ovaj grad uvek bio Svetionik", kaže se u saopštenju.

Treći deo skupa, koji će biti takođe održan na Platou, trebalo bi da bude kulturno-umetničkog karaktera i da tako bude "poslata poruka solidarnosti i radosti".

"Pravo na ljubav je neotuđivo! Vreme je za ravnopravnost!", poručuju organizatori Povorke ponosa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.