Izvor: B92, 28.Apr.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povoljnija situacija na nasipima

Beograd -- Opadanje vodostaja na toku Dunava, Tamiša i Tise u Srbiji nastavljeno je i danas.

"Situacija u branjenom području je povoljnija, ali su, zbog pojava procurenja i izvorišta, i dalje pojačane mere osmatranja i praćenja", navodi se u saopštenju Štaba za odbranu od poplava Javnog preduzeća Vode Vojvodine.

Dodaje se da se na levoj obali Tise kod Kikinde i Zrenjanina još uvek sporadično pojavljuju procurenja, koja se odmah i saniraju.

Vodostaj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tise kod Novog Kneževca danas je niži šest centimetara u odnosu na juče i iznosi 926, a kod Titela je niži deset centimetara i na koti je 776.

Vodostaj Dunava kod Bezdana je 506 centimetara, što je deset centimetara niže nego juče, dok je kod Novog Sada opao za devet centimetara i iznosi 638.

Tamiš je kod Jaše Tomića opao za deset centimetara i vodostaj iznosi 416, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.