Poverenik proverava prikupljanje ličnih podataka

Izvor: Akter, 21.Sep.2015, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poverenik proverava prikupljanje ličnih podataka

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić danas je saopštio da po službenoj dužnosti proverava da li kompanija Igl hils krši zakon u prostupku prikupljanja podataka od građana zainteresovanih za kupovinu stanova u okviru projekta "Beograd na vodi"

Kako je navedeno, na osnovu elektronske poruke koja je objavljena na Internetu, kompanija Igl hils iz Ujedinjenih Arapskih Emirata traži kopije ličnih dokumenata zainteresovanih >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << kupaca.

Poverenik je u pismu upućenom tom preduzeću zatražio izjašnjenje o tome da li je elektronska poruka autentična, odnosno kakva se obrada ličnih podataka radi, kao i o svrsi, pravnom osnovu za prikupljanje podataka, količini prikupljenih podataka, korisnicima, eventualnom iznošenju podataka iz zemlje.

"Nesporno je da je prisustvo što većeg broja stranih investitora i privrednih subjekata na našem tržištu nešto što je u interesu naše zemlje i što zaslužuje podršku. Međutim, Poverenik stoji na stanovištu da takvo njihovo poželjno prisustvo ni u kom slučaju ne isključuje, već, naprotiv, podrazumeva poštovanje zakona Republike Srbije, a da postoje ozbiljne indicije da to u konkretnom slučaju nije tako", ističe se u saopštenju.

Kompanija Igl hils, investitor projekta "Beograd na vodi", najavila je da će 3. oktobra ove godine početi prodaja stanova u dve kule na toj lokaciju u centru Beograda.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.