Izvor: B92, 06.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećan broj obolelih od žutice

Prokuplje -- U proteklih nedelju dana u opštini Prokuplje zabeleženo je osam novih slučajeva zarazne žutice.

To znači da je broj obolelih porastao na 44, rečeno je danas agenciji Beta u štabu za suzbijanje epidemije te bolesti. Predsednik štaba i lekar Instituta za zaštitu zdravlja u Nišu Miroslav Spasić kazao je da se u prokupačku bolnicu dnevno javi jedan ili dva pacijenta, što odgovara broju zabeleženom na početku epidemije pre dva meseca.

Dodao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je među obolelima dvoje dece školskog uzrasta i da se desetoro obolelih sa lakšom kliničkom slikom leči na Infektivnom odeljenju prokupačke bolnice.

Takođe je rekao da je na sastanku štaba zaključeno da je epidemija pod kontrolom i da su na snazi pojačane mere zaštite Higijensko epidemiološke službe u svim školama i javnim ustanovama.

U cilju sprečavanja širenja zaraze, lokalna samouprava naložila je Gradskoj čistoći svakodnevno pranje svih ulica u gradu kao i pojačano uklanjanje smeća i pražnjenje kontejnera.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.