Potrebna saradnja privrede i visokih strukovnih škola

Izvor: RTS, 06.Mar.2015, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potrebna saradnja privrede i visokih strukovnih škola

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić rekao je da je potrebna bolja povezanost privrede i visokih strukovnih škola u Srbiji.
Visoke strukovne škole treba da budu primer dobre prakse u saradnji sa privredom, kazao je Verbić na skupu Profilisanje visokog strukovnog obrazovanja, koji je održan u Palati Srbija, prenosi Beta.

Ministar je istakao i da je potrebno obezbediti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zakonski okvir koji će omogućiti efikasniju saradnju privrede i visokog strukovnog obrazovanja, a zakonska rešenja treba tražiti u praksi i od samih privrednika.
Predsednica Konferencije akademija strukovnih studija Ružica Stanković istakla je važnost regionalne saradnje kako bi se unapredio i osavremenio rad ovih ustanova.
Najavila je i da će sledeće godine u Beogradu biti održano godišnje zasedanje Evropske asocijacije visokih strukovnih obrazovnih ustanova (EURASHE).
Generalni sekretar EURASHE Johan Kloe poručio je da cilj visokih strukovnih škola treba da bude brzo zapošljavanje i da zbog toga studente treba školovati tako da se brzo prilagođavaju novim trendovima i zahtevima tržišta rada.
Današnji skup u Bepgradu okupio je predstavnike visokih strukovnih škola iz Srbije, ali i regiona – Makedonije i Slovenije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.