Poslednji pozdrav: Preminuo novinar Momčilo Bošković! (FOTO)

Izvor: BKTV News, 19.Jan.2017, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslednji pozdrav: Preminuo novinar Momčilo Bošković! (FOTO)

Počivaj u miru.

Dugogodišnji novinar i urednik Radio Beograda i član Udruženja novinara Srbije Momčilo Moma Bošković preminuo je u 88. godini u Beogradu - saopštilo je to udruženje.

Radni vek proveo je u Radio Beogradu, najpre kao dopisnik iz Mačve, zatim kao reporter, izveštač i urednik.

Bio je glavni i odgovorni urednik Prvog programa Radio Beograda odakle je 2000. godine otišao u penziju.

FOTO: Radio Beograd
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<
Moma Bošković odlikovao se neposrednošću kojom je prilazio i malim, životnim i velikim, političkim temama. Novinarska radoznalost i profesionalna upornost vodile su ga uvek u pravom trenutku na pravo mesto.

Njegov mikrofon bio je neposredni svedok značajnih političkih događaja koja su prethodila raspadu Jugoslavije, ratnim zbivanjima, obnavljanju parlamentarne demokratije.

Za svoj rad dobio je prestižne novinarske nagrade i priznanja među kojima i nagrade Udruženja novinara Srbije - Dimitrije Davidović za uređivanje i Zlatna povelja za dugogodišnji rad i doprinos novinarstvu i razvoj novinarske organizacije.

Sahrana Momčila Mome Boškovića biće u subotu, 21. januara u 13 časova, u Šapcu.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.