Poslednja vest: Red Bull trka ove godine neplanirano u Rovinju

Izvor: TangoSix.rs, 03.Mar.2015, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslednja vest: Red Bull trka ove godine neplanirano u Rovinju

BEOGRAD – Treća trka ovogodišnjeg Red Bull Air Race prvenstva biće održana u Rovinju 30. i 31. maja, umesto u Sočiju kako je prvobitno bilo najavljeno.  
 

 
 
Kako saopštavaju iz Red Bula, treća vazdušna trka ovogodišnjeg prvenstva neće biti održana u Rusiji kako je planirano, a razlog su finansijski i organizacioni izazovi:
– Bilo bi sjajno da jedan od domaćina ovogodišnjeg Red Bull Air Race prvenstva po prvi put bude >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << Rusija, ali zbog trenutne situacije na međunarodnim tržištima kapitala, naši partneri u Rusiji se suočavaju sa izuzetno visokim deviznim kursevima. To onemogućava stvaranje infrastrukture koja ispunjava naše visoke standarde, kao i prodavanje ulaznica našim navijačima po pistupačnim cenama. – rekao je Erih Vulf, generalni direktor Red Bull Air Race prvenstva.
On je dodao da je promena mesta održavanja treće vazdušne trke bila neophodna, ali da je ova situacija pružila šansu da se prvenstvo vrati u Hrvatsku, gde je prošle godine bila održana spektakularna trka.
Podsećamo, osmo Red Bull Air Race prvenstvo počelo je 13.februara u Abu Dabiju, a sledeći domaćin je Japan, koji će po prvi put ugostiti ovaj leteći cirkus. Nakon ove, slede trke u Hrvatskoj, Mađarskoj, Velikoj Britaniji, Austriji i Sjedinjenim Američkim Državama.
 
 

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.