Poslednja faza radova na Bulevaru Evrope

Izvor: Danas, 08.Nov.2014, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslednja faza radova na Bulevaru Evrope

U ponedeljak, 10. novembra, počeće radovi na izgradnji poslednje deonice IV faze Bulevara Evrope, saopšteno je iz Zavoda za izgradnju grada.

Kao što je ranije najavljeno, realizacija ovog projekta se nastavlja i poslednji radovi se odnose na izgradnju saobraćajnih površina na Bulevaru Evrope, od Primorske ulice do auto-puta Subotica - Beograd.

- Kompletnim završetkom ovog posla Novi Sad dobija još jedan izlaz na auto-put, a uveravam vas da će to biti urađeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << efikasno i na vreme - rekao je direktor ZIG-a Goran Višnjić.

Ugovorena vrednost ove investicije iznosi oko 290 miliona dinara, sa rokom završetka od 180 kalendarskih dana. Prema projektno-tehničkoj dokumentaciji radovi za izgradnju poslednje deonice predviđaju izgradnju saobraćajnih površina u dužini od oko 1.800 metara. Biće izgrađena kolovozna konstrukcija širine 7,5 metara, kolovoz će imati dve saobraćajne trake sa po dve kolovozne trake, pešačke staze od betonskih ploča širine tri metra, kao i biciklističke staze od asfalta širine dva metra. Kolovoz će se oivičiti velikim ivičnjacima, a odvodnjavanje sa kolovoza biće preko bočnih slivnika. Pored ovih radova, kako navode iz ZIG-a, u planu je i izgradnja novog javnog osvetljenja. Takođe i izgradnja kružne raskrsnice sa krakom ka Primorskoj ulici.

Direktor ZIG-a Goran Višnjić naglasio je da Bulevar Evrope nema samo saobraćajni značaj nego je izuzetno važan za strateški razvoj Novog Sada "zbog toga što prolazi kroz radne zone, a privođenjem zemljišta duž bulevara planiranoj urbanističkoj nameni otvaraju se mogućnosti za privredni razvoj ovog dela grada".

Uporedo sa ovim radovima izvode se i radovi na izgradnji mosta koji su počeli u avgustu mesecu tekuće godine, sa ciljem da u maju iduće godine Novi Sad dobije još jedan izlaz na auto-put.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.