Posle turističkih tabli, Beograd dobija i interaktivne panele

Izvor: RTS, 29.Mar.2017, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle turističkih tabli, Beograd dobija i interaktivne panele

Beograd se sprema za prolećnu i letnju turističku sezonu. Počelo je postavljanje novih turističkih tabli na svim značajnijim lokacijama u našoj prestonici. Do sada je postavljeno 30 tabli, a biće ih 150. One su trojezične, na engleskom, ruskom i kineskom. U toku je i izrada interaktivnih panela koji će tokom leta pronaći svoje mesto na beogradskim ulicama i trgovima.
Iinteraktivni paneli će imati >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nekoliko aplikacija, pomoću kojih će se turisti lakše kretati po gradu.

Naši gosti će imati i obilje informacija – kako stići, kuda ići i šta videti u Beogradu, rekao je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda.
Veliki turistički talas očekujemo oko uskršnjih praznika, pre svega zato što su ove godine pravoslavni i katolički Uskrs u isto vreme.
"Ove godine imamo i Dane Beograda od 16. do 19. aprila, tako da će to sve da se dešava u isto vreme i očekujemo zaista veći broj turista", kaže Biserka Vasić iz Turističko-informativnog centra.
Na početku Knez Mihailove ulice, već nekoliko godina se nalazi velika prodavnica umetničkih suvenira. Oni koji tu izlažu svoje radove s nestrpljenjem očekuju prolećne goste.
"Mi se trudimo da ponudimo stvarno kvalitetne radove. Tu se unosi i energija, i ljubav, i sve ono što se podrazumeva kad čovek radi ono što voli. Naravno, očekujemo i neke rezultate na kraju, a to je da zaradimo neke parice ako može", rekla je Dragica Bajić, primenjena umetnica.
U Beogradu se ovih dana polako obnavljaju letnje turističke ture obilaska grada. Savom i Dunavom počeli su da krstare turistički brodovi, vozi i otvoreni autobus, a za vikend se otvara i dvorski kompleks na Dedinju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.