Posečena stabla sa Kalemegdana ispred gradske skupštine

Izvor: RTS, 13.Mar.2019, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posečena stabla sa Kalemegdana ispred gradske skupštine

Predstavnici opštine Stari grad, na čelu sa Markom Bastaćem, danas su sa Kalemegdana odneli stabla posečena po nalogu gradskih vlasti radi izgradnje gondole i stavili ih pred zgradu Skupštine grada.
Osnovni cilj ove simbolične akcije je da se ukaže na neophodnost obustavljanja uništavanja Kalemegdana, kulturno-istorijskog dobra koje pripada svim građanima naše zemlje, saopštila je Opština Stari >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << grad. 

"U trenutku kada je Beograd svrstan u jedan od najzagađenijih gradova na svetu, svaki park, svako drvo i svaka zelena površina su dragoceni, a dvojac koji je na čelu grada nastavlja sa štetnim i nestručnim projektima, koji su suštinski protivni interesima građana", navodi se u saopštenju. 
"Ostavljanjem stabala pred Stari dvor predstavnici opštine demantuju navode po kojima je opština Stari grad na bilo koji način učestvuju u seči stabala na Kalemegdanu i gradskim ocima prenose poruke očajnih građana koji su isprovocirani i revoltirani nastavljanjem uništavanja grada", ističe se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Marjanović: Bastać neodgovoran predsednik opštine Stari grad

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Mar.2019

Predstavnici opštine Stari grad odneli su sa Kalemegdana stabla posečena radi izgradnje gondole i stavili ih pred Skupštinu grada, a zamenik šefa odborničke grupe SNS u gradskom parlamentu Radoslav Marjanović poručio je predsedniku te opštine Marku Bastaću da stabla prenese ispred skupštine...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.